Ексклюзиви
пʼятниця, 04 травня 2007 14:24

Найкривавіший терорист Карлос Шакал знову постане перед судом

На терориста Ілліча Раміреса Санчеса (Ilich Ramirez Sanchez), відомішого за прізвиськом Карлос Шакал, чекає новий суд у Франції, де він уже відбуває довічний термін ув"язнення, повідомляє агентство France Presse з посиланням на джерела, близькі до процесу.

За версією звинувачення, Карлос Шакал є співучасником серії терактів у Франції в 1982–1983 роках, у результаті чого загинули 11 і постраждали більше ста людей. У 1997 році його засудили до довічного ув"язнення за вбивство двох французьких поліцейських у 1975 році.

Пізніше за інтерв"ю, що він давав у в"язниці, його судили за виправдання тероризму, але визнали невинним. Сам Карлос Шакал звинувачував своїх тюремників у негуманному ставленні, а французькі спецслужби – в тому, що вони викрали його.

Ілліч Рамірес Санчес – радикальний марксист-ленініст, його вважають одним з найкривавіших терористів ХХ століття. За деякими даними, жертвами організованих ним терактів стали більше тисячі людей, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Найкривавіший терорист Карлос Шакал знову постане перед судом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути