Ексклюзиви
понеділок, 10 грудня 2007 16:05

Найгучніші шахрайства в історії

Вже в 246 році до н.е. існували шахраї, які "зістарювали" рукописи і продавали їх як справжні стародавні пергаменти.

10 місце: Найудачливішими шахраями з вищих шарів суспільства визнані колишній президент Філіппін Маркос і його дружина Імельда. Після повідомлень, що поступили, про те, що Маркос переміг на виборах на Філіппінах обманним шляхом, він Імельда відлетіли з країни, захопивши з собою 860 мільйонів доларів, що належать державі.

9 місце: Найбільшим предметом крадіжки однієї людини був цілий корабель, вкрадений з канадського порту в 1966 році. Злодій заволодів кораблем, використовуючи підроблені документи.

8 місце: У 1989 році італійський Національний банк Дель Лаворо втратив 5 мільярдів доларів через підроблені документи.

7 місце: Найбільше архітектурне шахрайство було здійснене при будівництві церкви святого Ігнасіо в 1961 році. Біля церкви передбачалося побудувати великий купол, але, оскільки гроші були розікрадені недобросовісними підрядчиками, зводити його не було на що. Проте, скандал виник не відразу. Художники намалювали величезний купол на стелі церкви, причому, так майстерно, що підробку спочатку навіть не помітили.

6 місце: У 1983 році газети "Тайм" і "Штерн" одночасно надрукували щоденники Гітлера. Згодом з"ясувалося, що і той і інший щоденники були підробкою.

5 місце: Художник Том Картінг 30 років обдурював знавців, видаючи власні картини за творіння великих майстрів. Шахрайство відкрилося випадково, коли хтось побачив в його майстерні незавершене полотно Мікеланджело.

4 місце: Коли в 1911 році була викрадена знаменита "Мона Ліза", в світі почали з"являтися її підробки. Щонайменше 6 американців заплатили одній і тій же людині по 3 мільйони доларів за нібито "справжню" "Джоконду".

3 місце: У 1921 році шахрай Оскар Хартцелл пропонував всім потокам знаменитого пірата Френсиса Дрейка скористатися можливістю отримати величезний спадок. Він зібрав зі всіх претендентів внески за оформлення необхідних паперів і безслідно зник.

2 місце: Якийсь Артур Фергюсон обдурив відомого в Америці банкіра Тексана на 1 мільйон доларів, здам йому в оренду Білий Удома у Вашингтоні строком на один рік. Фергюсон зміг його переконати, що таким чином американський уряд має намір скоротити витрати на утримання президентської сім"ї.

1 місце: У 1925 році Віктор Лустіг, чех за національністю, продав на металобрухт Ейфелеву вежу. Найзабавнішим представляється той факт, що протягом одного року він зумів зробити це двічі, повідомляє voffka.com.

Зараз ви читаєте новину «Найгучніші шахрайства в історії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути