Ексклюзиви
субота, 10 травня 2008 14:16

Найдовшу сигару в світі скрутили на Кубі - 45 метрів

Сигару завдовжки 45 метрів виготовив відомий на Кубі та за її межами крутильник Хосе Кастелар Куето, встановивши новий рекорд, який висунуто на занесення до "Книги рекордів Гіннесу".

Кубинський майстер завершив у п"ятницю свій "сигарний твір" в рамках Міжнародного ярмарку туризму, який пройшов у столиці карибської країни.

Протягом шести днів Куето створював щонайдовшу сигару в світі. Його роботу було б закінчено ще раніше, якби несподівано не з"ясувалося, що один із крутильників з Пуерто-Ріко раніше виготовив "табако" довжиною 41 метр.

Дізнавшись про це, кубинський майстер відклав на день презентацію публіці свого нового твору і збільшив сигару до рекордних розмірів.

Досягнення Куето відсвяткували організатори туристичного ярмарку фольклорними танцями і коктейлями на основі знаменитого кубинського рому.

Тепер сигара кубинського майстра буде представлена на здобуття чергового рядку в "Книзі рекордів Гіннесу".

Раніше Куето вже завоював міжнародне визнання як унікальний майстер із виготовлення гігантських сигар. Він створював величезні "гавани" довжиною 11,04, 14,86 і 20,4 метра, тричі потрапивши таким чином до "Книги рекордів".

Копітка робота Куето стала свого роду визначною пам"яткою ярмарку за участю іноземних компаній. Метою проведення туристичного форуму для місцевої влади було розширення притоку іноземних гостей на Кубу.

Сигарна індустрія вважається одним із головних джерел валютних доходів карибської країни. Вона приносить у казну республіки понад 2 млрд доларів і забезпечує роботою близько 300 тисяч людей, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Найдовшу сигару в світі скрутили на Кубі - 45 метрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути