Ексклюзиви
понеділок, 04 червня 2007 11:56

Найближчим часом з"явиться "країна Гарі Поттера"

У американському штаті Флоріда в 2009 році повинен відкритися парк розваг, в якому буде відтворений світ творів британської письменниці Джоан Роулінг про Гарі Поттера.

Проект здійснюється з благословення самої Роулінг, яка впевнена, що шанувальники її творчості залишаться задоволені.

"Проекти, які я бачила, виглядають просто чудово. Я думаю, любителі книг і фільмів про Гарі Поттера не будуть розчаровані", - говорить письменниця.

У новому парку будуть встановлені різноманітні атракціони, його відвідувачі зможуть пройти по місцях, де відбувалася дія книг про юного чарівника.

За зовнішній вигляд парку відповідає дизайнер, що отримав "Оскара", Стюарт Крейг, який брав участь в створенні фільмів про Гарі Потерра.

"Наша головна мета - зробити так, щоб відвідувачі парку змогли побувати в світі Гарі Поттера - такому, яким він був показаний в книгах і фільмах", - говорить Крейг.

Книги Роулінг розійшлися по всьому світу загальним тиражем 325 млн. екземплярів, вони перекладені на 64 мови. Її твори також стали основою для декількох дуже популярних кінофільмів.

У липні 2005 року вийшов останній твір Роулінг "Гарі Поттер і принц-напівкровка". Тоді книжкові магазини в Британії відкрилися в 12 годин ночі, і за перший же день було продано більше двох мільйонів екземплярів.

У липні цього року на кіноекрани повинен вийти фільм "Гарі Поттер і орден фенікса".

На початку цього року Роулінг заявила, що остання - сьома книга з серії творів про юного чарівника Гарі Поттера з"явиться на прилавках книжкових магазинів 21 липня цього року, повідомляє Газета.ru.



Зараз ви читаєте новину «Найближчим часом з"явиться "країна Гарі Поттера"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути