Ексклюзиви
вівторок, 13 травня 2008 14:59

Найбільший вулкан Європи знов прокинувся

У вівторок, 13 травня, близько половини сьомого ранку за місцевим часом, на острові Сицилія прокинувся вулкан Етна, повідомляє AFP.

Відділення Національного інституту геофізики і вулканології в провінції Катанія зареєструвало сейсмічне явище, що супроводжувалося сильним вибухом біля вершини вулкана. Спостерігаються значні викиди газу і попелу в області південно-східного кратера.

Нагадаємо, що в суботу, 10 травня, в тій же області відбулося несильне виверження, що супроводжувалося викидами попелу і лави. Виверження повністю припинилося до вечора суботи, не заподіявши збитків.

Експерти інституту знову відправилися оглядати вулкан (після суботнього виверження вже було проведено декілька обстежень, зокрема огляд з вертольота). На даний момент, запевняють фахівці, небезпеки для людей і майна немає.

Останній раз Етна, найбільший вулкан Європи (3295 метрів) вивергалася в листопаді 2007 року. Тоді попелом виявилися накриті декілька місцевих сіл, а аеропорт провінції Катанія довелося закрити на один день. Останнє крупне виверження Етни відбулося в 2001 році, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Найбільший вулкан Європи знов прокинувся». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути