Ексклюзиви
понеділок, 08 жовтня 2007 17:16

Найбільший в світі алмаз розміром з футбольний м"яч виявився шматком пластика

Глава Федерації діамантових бірж Ернест Блом заявив, що не оцінюватиме "найбільший в світі алмаз", про виявлення якого ЗМІ повідомляли в кінці літа, тому що жодного разу його не бачив, повідомляє Bloomberg.

За словами Блома, він погодився провести аналіз дорогоцінного каменя місяць тому, але до цих пір його не бачив.

Бізнесмен з Кейптауна Бретт Джоллі в кінці серпня заявив, що компанія, в якій йому належить частка, виявила алмаз вагою більше 7 тис. каратів з легким зеленим відтінком. Переговори про оцінку з Бломом, за його словами, вів Джоллі.

Газеті Guardian Джоллі заявив в суботу, що має намір звернутися в поліцію, оскільки вважає себе жертвою цієї історії. За його словами, він постраждав від групи осіб, яка схиляла його до покупки землі в північно-західній провінції ЮАР, де, як повідомлялося, був знайдений камінь.

Джоллі заявив, що не бачив те, що, як йому говорили, є найбільшим в світі алмазом розміром з футбольний м"яч, до минулого четверга. Вирішивши розібратися в ситуації, Джоллі приїхав з Кейптауна в Йоганнесбург, де на узбіччі дороги двоє гірників показали йому те, що вони видавали за алмаз вагою в 7 тис. каратів.

"Вони показали мені шматок пластика, - заявив газеті Джоллі. - Це точно, абсолютно точно, був шматок пластика. Немає жодного шансу, щоб це був алмаз".

Джоллі сказав, що збирається звернутися в поліцію в понеділок. Коментуючи питання Guardian, чому він не зробив це раніше, бізнесмен сказав: "Тому що я дуже, дуже втомився".

Таким чином, найбільшим в світі алмазом до цих пір залишається Cullinan, знайдений поблизу Преторії (ПАР) в 1905 році. Його вага складає близько 3,5 тис. каратів.

Один карат рівний 0,2 грама.

Зараз ви читаєте новину «Найбільший в світі алмаз розміром з футбольний м"яч виявився шматком пластика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути