четвер, 24 січня 2008 10:06

Найбільший банк Європи втратив 5 млрд євро

Найбільший банк Європи втратив 5 млрд євро
 Societe General, один з найбільший банків Європи, оголосив про втрату 4,9 мільярда євро (7,16 мільярдів доларів) через незаконні дії свого трейдера у Парижі.

Ім"я трейдера поки невідоме. У банку відзначають лише, що він торгував ф"ючерсами, пов"язаними з європейськими фондовими ринками понад дозволені йому ліміти.

Враховуючи втрати, пов"язані з іпотечною кризою в США і Західній Європі, Societe General необхідно знайти на ринку близько п"яти з половиною мільярдів євро (8,1 мільярда доларів), щоб відновити втрачені позиції. Через знецінення боргових зобов"язань, забезпечених іпотечними паперами, банк спише понад два мільярда євро.

Акції Societe General протягом останніх кількох днів знаходяться серед лідерів падіння. 23 січня вони впали на 4,1 відсотка до 79,08 євро і торгуються в районі мінімуму з травня 2005 року. З початку січня цінні папери банку впали на 20 відсотків. Капіталізація Societe General на 23 січня склала 36 мільярдів євро.

Виконавчий директор і глава ради директорів банку Даніель Бутон після оголошення рекордних втрат подав у відставку. Але рада директорів її не прийняла, відзначає Reuters, повідомляє агентство Bloomberg.

Зараз ви читаєте новину «Найбільший банк Європи втратив 5 млрд євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути