Ексклюзиви
понеділок, 08 жовтня 2007 14:08

Найбагатший британець жив 900 років тому

У Великобританії склали список 250 найбагатших жителів за всю історію цієї країни, пише в понеділок газета The Daily Mail. На перше місце укладачі рейтингу на підставі історичних документів поставили уродженця Франції Алана Руфуса(1040-1093). Руфус - племінник короля Вільгельма Завойовника - володів 250 тисячами акрів землі, що дозволяло йому контролювати щонайменше 7 відсотків внутрішнього валового продукту Великобританії. У перерахунку на ВВП сучасної Великобританії Руфус розпоряджався 81,3 мільярда фунтів стерлінгів.

З людей, що нині живуть, найвище в списку найбагатших британців всіх часів піднявся уродженець Індії сталеливарний магнат Лакшмі Міттал. Капітал у 19 мільярдів фунтів стерлінгів дозволив йому посісти 20 місце в рейтингу.

У списку найбагатших людей у британській історії опинився і Роман Абрамович. Йому дісталося почесне 59-те місце.

Найбагатшою жінкою в історії країни, на думку авторів списку, була Елеонора Аквітанська - дружина короля Генріха II. За сучасними мірками, її багатство оцінювалося б у 10 мільярдів фунтів. У списку вона займає 69-й рядок.

Укладачі рейтингу указують, що в сучасному суспільстві виключена поява таких надбагатих людей, як Алан Руфус та інші учасники першої десятки. Проте, щоб утішити мільярдерів, які живуть нині, вони нагадали, що сучасним багачам жити набагато безпечніше, ніж їх попередникам. Із 250 людей, що фігурують в рейтингу найбагатших жителів Великобританії за всю історію країни, не менше 29 померли насильницькою смертю, на ешафоті зокрема, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Найбагатший британець жив 900 років тому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути