середа, 01 серпня 2007 09:58

Нафта встановила новий історичний рекорд ціни

Барель нафти на торгах у Нью-Йорку подорожчав до 78,21 доларів – попередній максимум "чорне золото" встановило близько року тому – у липні 2006 – 77,03 долара за барель.

Ціна бареля нафти з постачанням у вересні у вівторок за підсумками сесії на біржі Нью-Йоркської біржі досягла історичного максимуму в 78,21 долара.

Порівняно з попередньою торговою сесією, барель нафти подорожчав на 1,38 долара. Попередній рекорд цін на нафту - 77,03 долара за барель - за підсумками торгів на американських біржах був встановлений у липні 2006 року під час ізраїльсько-ліванського конфлікту.

На Лондонській міжконтинентальної  біржі ICE вересневий контракт на нафту марки Brent подорожчав на 1,31 долара до рівня у 77,05 долара. Історичним максимумом лондонських цін на нафту є 78,64 долара за барель. Ця величина була досягнута в серпні 2006 року, коли через аварію на нафтопроводі було припинено видобуток на найбільшому родовищі нафти у США.

На думку біржових аналітиків, зростання ціни на нафту пов"язане у першу чергу з доповіддю міністра енергетики США, який оприлюднять у середу. У цьому документі, як стало відомо, повідомляється, що потреба американських нафтопереробних підприємств в сировині виявилася значно вище прогнозованою.

Крім того, на ціну нафти вплинули повідомлення про тимчасове скорочення видобутку у Нігерії, що є одним з найбільших постачальників цієї сировини на американський ринок, нагадує Lenta.Ru.

Зараз ви читаєте новину «Нафта встановила новий історичний рекорд ціни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути