середа, 07 травня 2008 09:46

Надрукували уривки з тюремних щоденників Саддама Хусейна

Арабська газета "Аль-Хайят" опублікувала уривки з тюремних щоденників Саддама Хусейна.

Згідно із твердженнями газети, опубліковані записи є частиною рукописних мемуарів Хусейна, величина яких досягає п"яти томів. У цих текстах, де, як відзначає агентство, немає жодних ознак розкаяння, колишній президент Іраку часто наводить цитати з Корану, а також називає Іран набагато небезпечнішим ворогом Іраку, ніж інші країни в районі Персидської затоки та Ізраїль.

Хусейн також закликає іракський народ об"єднатися і протистояти американській окупації, як він робив і під час судових засідань у його справі у 2004–2006 роках. Під деякими записами Саддам, незважаючи на тюремний вирок, ставив підпис: "Президент і головнокомандуючий Збройних сил Саддам Хусейн".

Серед інших матеріалів у щоденниках Хусейна містяться і вірші про любов, адресовані якійсь жінці, і побоювання Саддама за своє здоров"я, зокрема боязнь заразитися СНІДом від американських солдатів – у разі, якщо його одяг, як він пише, сушитиметься поряд з одягом його охоронців.

Саддам Хусейн був узятий в полон у грудні 2003 року, через півроку після вторгнення США до Іраку. Він був визнаний іракським судом винним у злочинах проти людства і страчений 30 грудня 2006 року.

Раніше про існування будь-яких записів, які Саддам Хусейн робив у в"язниці, не було нічого відомо, пише lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Надрукували уривки з тюремних щоденників Саддама Хусейна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути