Ексклюзиви
пʼятниця, 23 травня 2008 08:08

Нацбанк зберіг курс 4,85 незважаючи на вимогу Ради НБУ

Нацбанк зберіг курс 4,85 незважаючи на вимогу Ради НБУ

Національний банк України (НБУ) установив на 23 травня офіційний курс гривні на рівні 4,85 грн/$1, незважаючи на вимогу Ради НБУ повернути його в межі затвердженого раніше прогнозного коридору курсу на 2008 рік - 4,95-5,25 грн/$1.

"НБУ 23 травня 2008 року встановлює такі офіційні курси гривні до іноземних валют... 100 доларів США - 485,0", - повідомляється на веб-сайті Нацбанку.

Як повідомлялося, Рада НБУ наклала вето на ухвалене напередодні правлінням Нацбанку рішення про зміцнення офіційного курсу гривні до 4,85 грн/$1 з 5,05 грн/$1, на якому він утримувався з квітня 2005 року.

Відповідно до закону про Нацбанк, Рада НБУ має право з метою забезпечення виконання основних принципів грошово-кредитної політики застосовувати вето щодо рішень правління НБУ.

У випадку, коли Рада НБУ застосовує таке вето, рішення правління може набрати сили лише при його підтвердженні 2/3 членів правління. При неналежному виконанні правлінням НБУ рішень Ради Нацбанку, остання може звернутися до президента з викладом своїх позицій, пише "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк зберіг курс 4,85 незважаючи на вимогу Ради НБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути