пʼятниця, 22 лютого 2008 12:05

Нацбанк випустив "Скіфське золото" із зображенням богині (ФОТО)

Національний банк України, продовжуючи серію "найменша золота монета", вводить в обіг 22 лютого пам"ятну монету "Скіфське золото" номіналом 2 гривні, присвячену зразку скіфської культури - пластині-аплікації IV ст. до н.е. із зображенням богині Апі - праматері скіфів.

На аверсі монети в намистовому колі розміщено малий Державний Герб України, над яким – рік карбування монети – 2008; між намистовим колом і кантом монети – написи: НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ (угорі), 2 ГРИВНІ (унизу), а також позначення металу, його проби – Au 999,9 (ліворуч), маса – 1,24 та логотип Монетного двору Національного банку України (праворуч).

На реверсі монети зображено золоту пластину-аплікацію у вигляді змієногої богині Апі - та півколом розміщено напис СКІФСЬКЕ ЗОЛОТО (унизу).

Автор ескізів – Володимир Дем"яненко (аверс), Борис Груденко (реверс). Автор моделей – Володимир Дем"яненко, Святослав Іваненко.

Пам"ятна монета номіналом 2 гривні є дійсним платіжним засобом України і обов"язкова до прийому без будь-яких обмежень за її номінальною вартістю до всіх видів платежів, а також для зарахування на розрахункові рахунки, внески, акредитиви і для перекладів.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк випустив "Скіфське золото" із зображенням богині (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути