Ексклюзиви
вівторок, 12 лютого 2008 20:44

На Житомирщині від СНІДу померла 41 людина

Минулого року у Житомирській області від СНІДу помер 41 хворий. Чиновники скаржаться на відсутність фінансів. Прокуратура області збирається звернутися до президента Віктора Ющенка з приводу дисциплінарної відповідальності чиновників, відповідальних за регіональні заходи щодо профілактики ВІЛ/СНІДу.

"У 2007 році в області зареєстровані 84 хворих СНІДом, 41 хворий помер", - сказав на засіданні обласної координаційної ради з питань запобігання розповсюдженню ВІЛ/СНІДУ заступник голови Житомирської облдержадміністрації Микола Черненко.

На засіданні також було поставлено питання недостатньої роботи районних державних адміністрацій щодо профілактики ВІЛ/СНІДу, зокрема, недостатнє фінансування регіональних заходів, спрямованих на подолання даної проблеми.

Про недостатній рівень роботи чиновників свідчать результати перевірки дотримання вимог Закону України "Про запобігання захворюванню синдромом набутого імунодефіциту (СНІД) і соціальний захист населення", який здійснила прокуратура області впродовж грудня 2007 і січня 2008 року в містах і районах області для виконання доручення Президента України.

Прокурор області Микола Франтовський запропонував ініціювати перед президентом України Віктором Ющенком питання про дисциплінарну відповідальність голів райдержадміністрацій, які не прийняли заходів до забезпечення виконання Національної програми по запобіганню розповсюдженню ВІЛ/СНІДу.

У свою чергу, Черненко доручив головам райдержадміністрацій передбачити в бюджетах на 2008 рік фінансування регіональних заходів щодо профілактики хвороби.

У роботі координаційної ради взяв участь голова комітету з питань протидії ВІЛ/СНІДу та іншим соціально небезпечним хворобам Міністерства охорони здоров"я України Василь Петренко.

Проблеми запобігання розповсюдженню ВІЛ/СНІДу планується обговорити 14 лютого в Міністерстві охорони здоров"я України за участю представників Секретаріату Президента, Кабінету міністрів і Верховної Ради.

За кількістю віл-інфікованих Житомирська область посідає 17 місце в Україні. У 2007 році в області було зареєстровано 512 віл-інфікованих (у порівнянні із 497 в 2006 році).

У січні Міністерство охорони здоров"я заявило, що в Україні збираються запровадити шведську діагностику ВІЛ/СНІДу. В основі шведської технології діагностики лежить система визначення моменту пристосування вірусу до чергового циклу медикаментозного лікування.

Показники розповсюдження ВІЛ/СНІДу в Україні - найвищі у Європі, і це захворювання прогресує не тільки серед груп ризику, але і серед всього населення, повідомляє NEWSru.ua..

Зараз ви читаєте новину «На Житомирщині від СНІДу померла 41 людина ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути