Ексклюзиви
пʼятниця, 14 листопада 2008 17:37

На Запоріжжі виявлено конвертцентр, який відмив понад 25 млн грн

У Запорізькій області податківці виявили конвертаційний центр, через рахунки якого впродовж двох років було проведено понад 25 млн грн.

За інформацією ДПАУ в Запорізькій обл., співробітниками податкової міліції встановлено, що в період 2007-2008 рр. директор місцевого ТОВ через рахунки ряду фіктивних підприємств, зареєстрованих на території Запоріжжя під виглядом здійснення операцій з купівлі-продажу будівельних матеріалів, "відмив" понад 25 млн грн.

"Внаслідок діяльності конвертаційного центру державний бюджет недоотримав понад 1 млн. грн. податків", - повідомили в податковій адміністрації, повідомляє УНІАН.

Організатор конвертаційного центру був затриманий в одній з банківських установ на території Запоріжжя на місці злочину - безпосередньо при спробі переведення безготівкових коштів у готівку. У зловмисника вилучили 98 тис грн, під час обшуку за місцем проживання виявили ще 200 тис грн, а також 26 печаток різних суб`єктів підприємницької діяльності, які використовувалися в діяльності конвертаційного центру, звітну бухгалтерську і податкову документацію і 4 одиниці вогнепальної зброї.

Зараз зловмисник затриманий. Вирішується питання про збудження відносно його кримінальних справ відразу по декількох статтях Кримінального кодексу України.

Зараз ви читаєте новину «На Запоріжжі виявлено конвертцентр, який відмив понад 25 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути