вівторок, 01 липня 2008 20:43

На Запоріжжі судять банду, яка 6 років грабувала "валютників"

У Запорізькій області затримали злочинне угрупування, яке здійснювало напади на "валютників" впродовж 6 років. Над зловмисниками сьогодні розпочався суд.

За словами прокурора відділу Запорізької облпрокуратури Олександра Маслобоєва, група, до складу якої входило 6 осіб, здійснювала злочинну діяльність в період з вересня 2002 р. по січень 2008г. і спеціалізувалася на здійсненні розбійних нападів на так званих "мінял".

За словами прокурора, зловмисники вибирали жертви з числа ринкових або привокзальних "мінял", відстежували їх шлях від будинку до "робочого місця" і здійснювали напади в мить, коли у валютника була на руках найбільша сума.

"Встановлено, що таким чином учасники злочинної групи привласнили понад 200 тисяч гривень", - розповів Олександр Маслобоєв.

Стало відомо також, що для скоєння злочину зловмисники використовували пістолет невстановленого зразка і "лише за щасливим збігом обставин жодне зі скоєних ними нападів не призвело до загибелі людей".

На сьогоднішній день в результаті проведення досудового слідства всім 6 зловмисникам пред"явлено звинувачення по ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України.

У Мелітопольському міськрайсуді почалося слухання справи. У відповідності з УК України зловмисникам загрожує позбавлення волі на термін від 8 до 15 років з конфіскацією майна.

До речі, в лютому в Запорізькій області міліція затримала злочинне угрупування, яке грабувало супермаркети. Зловмисників позбавили волі на термін від 7 до 12 років з конфіскацією майна, повідомляє Newsru.ua

Зараз ви читаєте новину «На Запоріжжі судять банду, яка 6 років грабувала "валютників"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути