Ексклюзиви
четвер, 06 березня 2008 17:56

На Запоріжжі майже 100 водіїв незаконно позбавлені прав

Запорізькі органи прокуратури визнали незаконними 97 рішень судів про позбавлення прав водіїв, які були прийняті за результатами проведення оперативно-профілактичного відробітку Державної автоінспекції.

Про це повідомив прес-секретар прокурора Запорізької області Борис Дворний.

За останні півтора місяці в органи прокуратури надійшло більше 350 звернень водіїв зі скаргами на незаконність дій співробітників ДАІ і ухвал судів.

Нагадаємо, співробітниками ДАІ з 10 січня до 10 лютого 2008 року у всіх областях України проводився оперативно-профілактичний відробіток. У Запорізькій області було складено близько 6 тисяч протоколів про здійснення адміністративних правопорушень, які як міра покарання передбачають позбавлення права керування транспортним засобом. На початок березня кількість складених протоколів збільшилася майже до 9 тисяч.

За даними начальника відділу нагляду по дотриманню законів про адміністративні порушення прокуратури Запорізької області Інни Ревуцької, в більшості випадків співробітники ДАІ вилучають посвідчення у водіїв безпосередньо під час зупинки транспортного засобу і оформлення матеріалів адміністративних справ. Ці дії суперечать вимогам чинного законодавства, відзначила Ревуцька, оскільки ст. 265 Кодексу України про адміністративні правопорушення, на яку посилаються співробітники ДАІ при вилученні прав водіїв, не передбачає на даний час позбавлення прав водіїв.

Прокуратура Запорізької області інформувала Державтоінспекцію про правильне використання норм закону. Органи прокуратури області отримали спеціальне розпорядження для здійснення нагляду за дотриманням посадовими особами ДАІ вимог адміністративного законодавства, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «На Запоріжжі майже 100 водіїв незаконно позбавлені прав ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути