Ексклюзиви
понеділок, 21 квітня 2008 10:03

На Волині озброєні підлітки нападали на перехожих

Учні луцької вечірньої школи у компанії колеги-студента після чергової пиятики із ножами в руках вирішили "розім"ятися" на випадкових перехожих.

Конфлікт стався близько третьої ночі. Двоє друзів поверталися із дівчиною з розважального закладу, і стали на зупинці. Доки їх супутниця розраховувалася у кіоску за мінералку, молодиків обступили незнайомі. Останні були напідпитку, і поводилися агресивно. Спершу залунали матюки, а згодом дійшло й до кулаків. Рукопашна між компаніями тривала менше хвилини, а далі в хід пішли ножі.

Олег Степанюк, начальник слідчого відділу Луцького МВ міліції: "На зупинці громадського транспорту "Київський майдан" між трьома особами та трьома громадянами відбулася суперечка, внаслідок якої двом громадянам було нанесено проникаючі ножові тілесні ушкодження, і вони були доставлені в лікарню. По даному факту було порушено кримінальну справу за статтею 115-ю, частини 2-ї, пункту 7-го Кримінального кодексу України. Це замах на навмисне вбивство, оскільки одному потерпілому було нанесено 7 ножових ударів, і один з них в ділянку серця, іншому – три ножових удари".

Уже за кілька годин після бійки обидва підозрювані давали свідчення слідчим. Розповіли, як тікали з місця злочину. Забігли далеко, але попалися патрульній бригаді.

Олег Степанюк, начальник слідчого відділу Луцького МВ міліції: "Коли почали з"ясовувати, затриманими виявилися двоє неповнолітніх. Один з них двічі притягувався до кримінальної відповідальності за вчинені тяжкі злочини, і ще один знаходиться на підписці про невиїзд. Проти нього була порушена кримінальна справа. Третя особа до кримінальної відповідальності не притягалася".

20-річному Володимиру в цій історії дісталося найбільше. Парубок був за крок від смерті, а тепер оговтується в реанімації. Медики не пускають до нього навіть близьких, і списують усе на серйозність травм. Кажуть, пацієнту помітно покращає не раніше, як за два тижні.

Ярослав Семицький, зав. реанімації Луцької міської лікарні: "Це були ножові проникаючі поранення. У вкрай важкому, критичному стані був доставлений пацієнт, який був із ножовим пораненням у серце. Минаючи приймальне відділення, одразу був взятий в операційну і прооперований. Зашита рана серця. Якби це не було зроблено, через 5-10 хвилин міг би померти".

Тим часом той, хто мало не вкоротив парубку віку, кається в ізоляторі тимчасового утримання. Школяр каже, горілка штовхнула його на "подвиг".

Та потрапити додому йому вдасться не скоро. Термін ув"язнення, який чекає на нього після суду, може сягнути 10 років, повідомляє НТН.

Зараз ви читаєте новину «На Волині озброєні підлітки нападали на перехожих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути