вівторок, 30 вересня 2008 09:39

На Вінниччині проживають 88 довгожителів

У Вінницькій області станом на 1 вересня нараховується 88 жителів, яким виповнилось 100 і більше років.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив начальник Головного управління праці та соціального захисту населення Вінницької обласної державної адміністрації Віталій Давиденко.

За його словами, загалом в області зареєстровано 508,5 тис. пенсіонерів, що становить майже 30% від загальної кількості населення Вінниччини. При цьому, пенсіонерів похилого віку налічується 382,9 тис. осіб, з яких ветеранів, які прожили більш як 70 років, налічується 199,1 тис., більш як 80 років - 63,2 тисяч, більш як 90 років - 4,5 тисячі, та 88 осіб – це ті, які прожили 100 і більше років.

В.Давиденко повідомив, що згідно з Єдиним державним автоматизованим реєстром осіб, які мають право на пільги, у Вінницькій області налічується 184,2 тис. осіб зі статусом ветерана праці та 128,6 тис. – ветеранів війни.

Крім того, начальник Управління праці та соцзахисту населення сказав, що до Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана, який в Україні відзначається 1 жовтня, в області організовуються і будуть проведені зустрічі школярів з ветеранами, конкурси дитячих малюнків та вживатимуться заходи щодо надання допомоги ветеранам війни, їх удовам та трудівникам тилу. Він додав, що в усіх будинках–інтернатах та територіальних центрах соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян до 1 жовтня будуть проведені дні відкритих дверей, святкові обіди, шефські концерти за участю аматорських колективів, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині проживають 88 довгожителів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути