Ексклюзиви
пʼятниця, 18 січня 2008 14:59

На українсько-польському кордоні вантажівки заблокували в"їзд до пункту пропуску

На українсько-польському кордоні знову блокують пункт пропуску - тепер з польського боку.


Учора ввечері співробітникам Луцького прикордонного загону від польських колег надійшла інформація, що водіями вантажівок (близько 100 осіб) заблоковано в"їзд до пункту пропуску "Дорохуськ", що навпроти українського пункту пропуску "Ягодин".

Про це повідомила прес-служба Державної прикордонної служби України на своєму офіційному веб-сайті.

Пікетувальники вимагали збільшення вдвічі кількості працівників в зміні митної служби задля прискорення оформлення (на даний час склад зміни – 10 осіб) та зустрічі з начальником Білопідляської митниці. У зв"язку з цим з українського боку накопилася черга із близько 200 легкових автомобілів та 170 вантажівок.

Станом на 7 годину ранку біля автомобільного пункту пропуску "Ягодин" в черзі знаходилося близько 300 вантажівок та 120 легкових машин, а на напрямку в"їзду в Україну на території Польщі перед пунктом пропуску "Дорохуськ" – до 600 вантажівок.

Наразі у пункті пропуску "Ягодин" збільшено кількість прикордонних нарядів, ведеться роз"яснювальна робота з громадянами, які знаходяться в черзі, а також вживаються заходи для локалізації можливих нестандартних ситуацій. Також туди прибули начальник управління прикордонного контролю та реєстрації Адміністрації Держприкордонслужби та начальник Північного регіонального управління Держприкордонслужби.

Нагадаємо, що лише позавчора завдяки заходам, проведеним представниками Секретаріату Президента України, Державної прикордонної служби України, Посольства Польщі в Україні та Генерального консульства України в Польщі, вдалося переконати пікетувальників розблокувати дорогу біля пункту пропуску "Краківець" на Львівщині.

15 січня приблизно 70 жителів прикордонних населених пунктів Яворівського району Львівської області перекрили рух у двох напрямах на дорозі за 50 метрів від пункту пропуску "Краківець". Люди висловлювали незадоволення ситуацією, яка склалася на кордоні зі вступом Республіки Польщі до Шенгенської зони та вимагали пришвидшити вирішення питання про малий прикордонний рух, спростити процедуру отримання віз для жителів прикордонних районів та ввести для них "нешенгенські" мультивізи (для багаторазового в"їзду), які б давали право на перебування в прикордонних районах Республіки Польщі.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «На українсько-польському кордоні вантажівки заблокували в"їзд до пункту пропуску ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути