четвер, 05 червня 2008 18:00

На старих кладовищах крадуть могильні огорожі

На закритих цвинтарях Чернігова викрадають могильні огорожі. Поховання там ще з кінця ХІХ ст. Людей, які доглядали б могили родичів, майже не залишилося.

— Подзвонили ті, хто живе поблизу руського кладовища, — розповідає Володимир Лугина, 28 років, із Новозаводського райвідділу міліції. — Сказали, що через дорогу п"яниці тягнуть візок із частинами огорож і дверцятами. Цвинтар поряд із райвідділом. То ми швидко їх наздогнали і затримали. Вони розповіли, що хотіли здати метал, бо не вистачало на пляшку. Спочатку зняли кілька огорож на єврейському кладовищі, що неподалік. Потім приїхали на руське.

Ці цвинтарі закрили у 1970-х.

— Іноді вночі сюди приходять сатаністи, — продовжує Лугина. — Але вони могил не руйнують. Бігають між ними і кричать. Як правило, це діти з забезпечених родин, студенти престижних університетів Києва та Чернігова.

Більшої шкоди завдають п"яні й обкурені підлітки. Півтора року тому 16-річний Олексій Некіпелий звалив і розбив ломом 12 надгробків на єврейському кладовищі. Інструмент знайшов на цвинтарі. Хлопця засудили до двох років умовно.

Зараз ви читаєте новину «На старих кладовищах крадуть могильні огорожі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути