середа, 26 грудня 2007 20:06

На Різдво в Індії спалили шість християнських церков

На Різдво в Індії спалили шість християнських церков
На Різдво в індійському штаті Оріссапроізошлі зіткнення між представниками християнської меншини і індуїстами. Одна людина загинула, спалено шість християнських церков.

Відомості про причини, що викликали конфлікт, поступають дуже суперечливі. За одними даними, призвідниками виступили християни.

Вони нібито напали на 80-річний Лахмананандру Сараваті, який очолює організацію Vishwa Hindu Parishad, виступаючу проти навертання індуїстів до християнства.

За словами Жіріраджа Кишора, члена Vishwa Hindu Parishad, послідовники Сараваті вступалися за свого лідера: в результаті один з них отримав удар сокирою і помер.

Тим часом представники розташованої в Нью-Делі Конференції католицьких єпископів Індії заявили, що ініціаторами безладів і погромів виступили індуїсти.

Вони захотіли відмінити традиційну Різдвяну виставу, порахувавши, що тим самим християни заманюють індуїстів, щоб привернути їх в свою віру і зруйнувати традиційну кастову систему.

Суперечка навколо вистави тільки більше розпалила пристрасті, і індуїсти стали стріляти в християн: троє чоловік було поранено. Потім індуїсти почали громити сільські церкви, вигнали людей, що зібралися, і підпалили будівлі, які, як наголошується, були прості споруди з глини і соломи.

Потім послідували масові бійки між представниками обох общин. Одна людина загинула, проте хто саме - християнин чи індуїст - невідомо. Ще 25 отримали поранення.

Для припинення безладів і насильства влади задіювали 450 поліцейських. Штат Орісса відомий частими зіткненнями між християнами і індуїстами.

У штаті діє вельми строге релігійне законодавство: наприклад, для переходу з однієї релігії в іншу потрібний офіційний дозвіл властей. Християни не раз вимагали відмінити цей закон, що викликає обурення екстремістськи настроєних індуїстів. У 1999 році австралійський християнський місіонер Грехем Стайнс і його син були живцем спалені в своїй машині, пише The New York Times.

Зараз ви читаєте новину «На Різдво в Індії спалили шість християнських церков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути