неділя, 18 лютого 2007 17:29

На Рівненщині – спалах сказу cеред диких лисиць

Спалах сказу зафіксували на Рівненщині. Вже два населені пункти області оголошено зоною поширення інфекції через напади диких тварин.

Від недуги вже загинули кілька домашніх собак, що контактували з хворими лисами, інших тварин лікарі намагаються рятувати вакциною.

- Карантин вводиться на термін 2 місяці після введення щеплення. За цей період забороняється ліцензійний відстріл тварин та вивіз за межі території. Проводиться відстріл диких тварин, собак, котів бродячих з їх наступним спаленням і захороненням, - повідомив перший заступник голови Рівненської райдержадміністрації Микола Колюх.

Зупинити розповсюдження сказу може щорічне щеплення домашніх улюбленців. Але чотирирічна програма ліквідації хвороби, затверджена рівненськими управлінцями, не фінансується.

Найбільше проблем у ветеринарів із транспортом. Старі машини ламаються, на нові у районній скарбниці нема грошей. Тож вчасно реагувати на надзвичайні ситуації не встигають і радять селянам постійно тримати свійських тварин у закритих подвір"ях, повідомляє "ICTV".

Зараз ви читаєте новину «На Рівненщині – спалах сказу cеред диких лисиць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути