Ексклюзиви
четвер, 22 травня 2008 19:47

На ремонт труби жителі п"ятиповерхівки складуться по 200–300 гривень

Автор: фото: Геннадій ГНИП
  У місті Мена на Чернігівщині  Людмила Корнієнко (ліворуч)  показує своїй сусідці Ользі Дериколенко місце, де колись були грядки. Тепер туди з дірявої труби стікають нечистоти
У місті Мена на Чернігівщині Людмила Корнієнко (ліворуч) показує своїй сусідці Ользі Дериколенко місце, де колись були грядки. Тепер туди з дірявої труби стікають нечистоти

60-квартирний будинок по вул. Жовтневій, 8 у райцентрі Мена на Чернігівщині — найновіша багатоповерхівка. Там понад рік протікає каналізація. Формально будівлю обслуговує кооператив співвласників житла "Зоря". Але його голова переселилася в приватну оселю. На її місце нікого не переобрали.

Уже на підході до п"ятиповерхівки смердить нечистотами. Біля дому — болото зі стоків.

— Через каналізацію більйо смердить, шо невозможно. Цілий рік люди не можуть відчинити кватирки, — скаржиться Ольга Дериколенко, 25 років. — Воду нам постачає товариство "Менський комунальник". Але відрізок труби від будинку до колекторної станції у них на балансі не числиться. У жителів взагалі нема ніяких документів на дім. Коли каналізація забивалася близько до будівлі, ми самі наймали машину й прочищали її. Тепер це не поможе. Кажуть, труба десь чи забилась, чи лопнула.

Жінка показує місце протікання. Із-під шахти люку тоненький струмок тече в болото. Позаторік на цьому місці були грядки.

— Он, за 300 метрів розташована колекторна станція, — говорить Дериколенко. — Кажуть, що наша каналізація повинна бути прокладена по верху, через центр. А її зробили напряму, через болото. От ґрунт сів, і труба зламалася.

Мешканці будинку писали голові райдержадміністрації, до прокуратури, управління захисту прав споживачів.

— "Менський комунальник" відмовляється робити ремонт, бо каналізація ними не обслуговується, — показує листи Людмила Корнієнко, 45 років. — Якби в нас кооператив був як кооператив. А то існує тільки формально. Двірничці люди скидаються по кілька гривень. Окремо збираємо гроші на вивезення сміття.

Якщо ситуація не зрушиться, люди погрожують перекрити рух на мосту через річку Мену.

— Уже кілька років, як у будинку немає ні голови, ні правління кооперативу співвласників, — говорить мер 48-річний Михайло Кадушко. — Житло здано в експлуатацію в 1995 році. Проблем із комунікаціями не було. Тепер, коли потекла каналізація, виявилося, що цю трубу ніхто не обслуговує і вона на балансі будинку. Щоб "Менський комунальник" узяв каналізацію на обслуговування, вона повинна мати документацію й бути справною.

На ремонт міськрада готова виділити 18 тис грн. Ще по 200–300 грн збиратимуть із кожної з 60 квартир.

Зараз ви читаєте новину «На ремонт труби жителі п"ятиповерхівки складуться по 200–300 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути