Ексклюзиви
четвер, 02 серпня 2007 18:32

На реконструкцію маєтку Елвіса Преслі витратять 250 мільйонів доларів

Маєток Елвіса Преслі Грейсленд відреконструюють і розширять для туристів, повідомляє Telegram & Gazette. Для цього буде потрібно близько 250 мільйонів доларів.

Цю суму вкладуть у будівництво нового центру для відвідувачів площею понад сім тисяч квадратних метрів, високотехнологічного музею, а також конвент-готелю на 500 номерів. Тимчасові рамки формально не встановлені, але організатори, що розширили земельну ділянку з 5,5 до 40,5 гектарів, сподіваються закінчити всі роботи за три роки.

Преслі придбав Грейсленд у 1957 році за сто тисяч доларів. Для публіки його відкрили у 1982 році. Щорічно його відвідують близько 600 тисяч чоловік. Очікується, що у 2007 році їх кількість істотно зросте.

У 2006 році виручка маєтку склала 27 мільйонів доларів, а сукупний прибуток від продажу сувенірів, турів в Грейсленд і іншому бізнесі, пов"язаному з ім"ям Елвіса Преслі, перевищив 40 мільйонів доларів. За даними журналу Forbes, у 2006 році Преслі став другою найвисокооплачуванішою померлою знаменитістю після Курта Кобейна.

Зараз ви читаєте новину «На реконструкцію маєтку Елвіса Преслі витратять 250 мільйонів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути