четвер, 06 грудня 2007 20:28

На Прокоф"єва досі немає опалення

Для 37 СІМЕЙ із сумського гуртожитку на вул. Прокоф"єва, 10 опалювальний сезон  досі не розпочався. Це єдиний будинок у місті, що не опалюється. Колись він належав облспоживспілці.

— ЖЕК наш збанкрутів. Тепер ним займається ліквідатор, — розповідає мешканець кімнати N7 45-річний Юрій Мальований. — Котельня відключена за борги. Ліквідатор торік опалював гуртожиток, але виставив таку ціну за тепло, якої не було по всьому місту — 9,9 гривень за  квадратний метр житла. А в місті платили по 4,12–4,42 гривень. Люди перестали сплачувати комунальні. Через те й борг накопичився.

Люди опалюють кімнати електрокамінами.

— Пережила голод, війну, розруху і щоб на старість отак мучиться, — бідкається Ніна Горбань, 76 років. Жінка сидить у пальті, на голові — пухова хустка, на ногах — бурки. — У кімнатці цій 30 років живу. Син їздить на заробітки, оце привіз мені камін. Та хіба ж він обігріє? Лягаю спати вдітою, вкриваюся двома пуховими одіялами. Камін вимикаю, боюся залишати. А в сусідній кімнаті лежить сусідка паралізована. Їй теж 76. На день діти обкладають її пляшками з гарячою водою, щоб не змерзла. Тут 15 сімей із малими дітьми. Є і зовсім малесенькі в колясках.

Мешканці погоджуються заплатити борг за цінами міськвиконкому.

— Ми вже домовились із ліквідатором — тільки-но жителі будинку погашають  борг 17 тисяч гривень, по 4,42 гривні за квадрат, опалення буде підключене, — повідомив заступник мера Ярослав Куц, 38 років. — Сесія міськради прийняла рішення про передачу цього будинку в комунальну власність міста.

Зараз ви читаєте новину «На Прокоф"єва досі немає опалення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути