Ексклюзиви
понеділок, 02 травня 2011 18:53

На Прикарпатті будуть об'єднувати сільські ради

На Прикарпатті будуть об'єднувати сільські ради

На Івано-Франківщині об'єднуватимуть малі сільські ради, щоб вони були самодостатніми, тобто працювали в умовах самофінансування, могли розвивати малий і середній бізнес та залучати інвестиції. Про це повідомив заступник голови, керівник апарату облдержадміністрації Роман Струтинський.

"На другому етапі адміністративно-територіальної реформи відбудуться деякі зміни в органах місцевого самоврядування. Схоже, буде об'єднання малих сільських рад, їхнє укрупнення. На території нашої області діє 477 сільських рад, з яких вісім є самодостатніми, тобто працюють в умовах самофінансування. Збільшуватимуть сільські ради з тим, щоб був людський, матеріальний і фінансовий ресурс на їх територіях, щоб вони могли розвивати малий і середній бізнес, залучати інвестиції і, як кажуть, виходити в люди", - пояснив позицію виконавчої влади Струтинський.

За словами заступника губернатора, на Прикарпатті, на відміну від східних і південних областей України, практично неможливо об'єднувати райони, бо вони багаточисельні, компактно розташовані.

"Гірські райони взагалі не бажано укрупнювати з огляду на чималу територію і велику відірваність. У нас найменший Верховинський район має майже 30 тисяч населення, а решта мають 40, 50, 90 і два райони Коломийський і Надвірнянський – понад 100 тисяч", - наголосив Струтинський.

Чиновник поділяє з цього приводу позицію міністра юстиції Олександра Лавриновича, яка полягає в тому, що адміністративну реформу потрібно проводити оперативно, швидко, а з адміністративно-територіальною треба спішити повільно, щоб не наламати дров.

Зараз ви читаєте новину «На Прикарпатті будуть об'єднувати сільські ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути