пʼятниця, 20 квітня 2007 16:37

На пост президента Румунії претендує єврей-неонацист

Депутат румунського парламенту з єврейським корінням Наті Мєїр висловив бажання балотуватися на пост президента Румунії після того, як президент Траян Басеську піде у відставку. Інтрига полягає в тому, що на його батьківщині в Ізраїлі Мєїра звинувачують в шахрайстві, а сам депутат на початку своєї політичної кар"єри був пов"язаний з неонацистами. Здобути популярність Мєїр розраховує за допомогою закону про широку амністію за дрібні побутові правопорушення.

У інтерв"ю газеті Ma"ariv Мєїр сказав, що виставить свою кандидатуру на виборах президента як тільки президент, що діє, оголосить про свою відставку або рішення про неї буде ухвалено в результаті референдуму. В четвер румунський парламент припинив дію повноважень президента країни Траяна Басеську.

52-річний Наті Мєїр, батьки якого репатріювалися до Ізраїлю з Румунії в 1951 році, пройшов зворотний шлях і повернувся до Румунії в 1996. Там він відкрив компанію, яка, за його словами, направила до Ізраїлю 27 тисяч румунських робочих. Через три роки після еміграції він отримав румунське громадянство, а в 2004 році був вибраний до румунського парламенту від округу, де жила його мати до від"їзду до Ізраїлю.

Ще цікавіше, що свої перші кроки в румунській політиці депутат з єврейським корінням зробив в рядах партії націоналістів неонацистського толку "Велика Румунія" ("Роминія Марі"), яку очолює Вадим Тудор. Від цієї партії Мєїр і був вибраний депутатом, проте якийсь час назад оголосив себе незалежним парламентарієм. У цій якості він і має намір балотуватися на президентський пост.

В даний час Румунія переживає гостру політичну кризу на тлі корупційних скандалів. Проти президента країни Траяна Басеську висунуті звинувачення, і румунський парламент більшістю голосів проголосував за усунення розділу голови держави з посади, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «На пост президента Румунії претендує єврей-неонацист». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути