Ексклюзиви
понеділок, 09 квітня 2007 11:08

На пост президента Франції претендує 12 кандидатів

У Франції офіційно стартувала президентська виборча кампанія, повідомляє агентство AFP. Вибори заплановані на 22 квітня і свої кандидатури на них готові виставити 12 політиків.

Серед них лідер президентської гонки колишній міністр внутрішніх справ Франції і голова правлячого "Союзу за народний рух" Ніколя Саркозі. Теперішній голова держави Жак Ширак відмовився виставляти свою кандидатуру та оголосив про те, що підтримає на виборах свого однопартійця.

Спостерігачі вважають, що основним конкурентом Саркозі буде представниця соціалістів Сеголен Руаяль, яка з екс-головою МВС вийде до другого туру виборів. Однак лідер "Союзу за французьку демократію" Франсуа Байру і голова ультраправого "Національного фронту" Жан-Марі Ле Пін також мають шанси.

Соціологічне опитьування, проведене на початку квітня, показало, що зараз за Саркозі готові проголосувати 29 відсотків французів, за Руаяль - 26 відсотків, а за Байру і Ле Піна відповідно по 15 і 13,5 відсотків. Решта кандидатів представляє опозиційні партії, антиглобалізм і навіть любителів полювання і риболовлі - всі вони користуються меншою популярністю, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «На пост президента Франції претендує 12 кандидатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути