четвер, 14 серпня 2008 09:02

На Полтавщині розпочався Сорочинський ярмарок

У найвідомішому полтавському селі Великих Сорочинцях у розпалі славнозвісний ярмарок, неповторним колоритом якого захоплювався ще Микола Гоголь. Ярмаркують тут на 136 гектарах.

Там є все – від найсучаснішої сільськогосподарської техніки до будь-якої сувенірної продукції. Традиційні вишиванки та рушники, глиняний посуд та різноманітні товари народного вжитку. І аграрна продукція.

А ще з ранку до ночі звучатимуть народні пісні й ряснітимуть національні костюми. Цього року обіцяють рекорди - півтори тисячі артистів, а всіх гостей – до півмільйона.

14 серпня об 11:00 відбудеться урочисте відкриття ярмарку, яке почнеться театралізованою виставою з героями гоголівських творів. У відкритті Фестивалю народної творчості візьмуть участь професійні актори та фольклорні колективи області, а також представники Литви, Угорщини, Грузії, Узбекистану і Канади.

"Цього року ярмарок проводитиметься під знаком Миколи Гоголя, який фактично і прославив Великі Сорочинці, враховуючи наближення 200-річного ювілею нашого видатного земляка. Ну й, можливо, цього року ми спробуємо провести ярмарок двічі, тому що це нелогічно, коли така велика площа використовується лише раз на рік. Можливо, це буде дещо інший формат й інша тематика ярмарку, але такі плани у нас є, і ми сподіваємося їх реалізувати ", - сказав голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Асадчев .

У Великі Сорочинці завітає і Президент Віктор Ющенко, повідомляє ICTV

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині розпочався Сорочинський ярмарок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути