Ексклюзиви
середа, 26 грудня 2007 13:24

На Подолі серед натовпу злочинці розстріляли міліціонера (ФОТО)

Вчора о 16.30 кілька десятків киян стали свідками стрілянини на Контрактовій площі.

Двоє чоловіків стріляли в інспекторів роти патрульної служби Подільського району. Руслан Возний, 25 років та Іван Мороз, 22 роки, патрулювали на площі з кіосками неподалік пам"ятника Григорію Сковороді. Там помітили двох підозрілих, схожих на грабіжників банків. Міліціонери підійшли, аби перевірити документи. Ті почали втікати. Коли інспектори побігли навздогін, один злочинець тричі вистрелив у міліціонера зі зброї, схожої на автомат. Потім чоловіки сіли в сіре таксі "Ланос" і втекли.

- Поранений міліціонер впав. Він кричав від поранень, стікав кров"ю. Ми викликали швидку. Кияни кинулись допомагати йому. Хтось підстелив картон, інший приніс нашатир. "Швидка" приїхала через 20 хвилин. Лікарі вкололи міліціонеру знеболююче і відвезли в лікарню, - каже "ГПУ" свідок стрілянини.

- Три кулі потрапили інспектору в ногу. Дві пройшли навиліт, одна застрягла. Під час стрілянини було також поранено в ногу 15-річного хлопчика, - каже "ГПУ" Олександр Радкевич, 31 рік, помічник начальника Подільської міліції.

Було оголошено операцію "Перехват", міліціонери зупиняли сірі "Ланоси". Таксі бійці спецпідрозділу "Беркут" затримали на мості Патона. Затримали одного із злочинців, зброї в нього не виявили. Міліціонери вважають, що він устиг викинути її в Дніпро. Особу другого злочинця встановлено, зараз його розшукують. Про бандитів відомо, що обом по 25 років, вони з Черкас. Затриманий пояснив слідчим мету приїзду до Києва так - "приїхали з товаришем подивитися місто". Проти них порушено кримінальну справу за 3-ма статтями (опір представникові влади, насильство щодо працівника правоохоронного органу, тяжке тілесне ушкодження). Також перевіряють, чи причетні вони до пограбувань київських банків, - розповів "ГПУ" Вадим Руденко, 32 роки, заступник прокурора Подільського району.

Поранений інспектор Руслан Возний перебуває зараз у реанімаційному відділенні лікарні швидкої допомоги. Чоловік втратив багато крові. Вчора 16 інспекторів Подільського райвідділу поїхали в лікарню, аби здати кров пораненому колезі.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «На Подолі серед натовпу злочинці розстріляли міліціонера (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути