Ексклюзиви
середа, 30 липня 2008 15:12

На північному заході Пакистану знищено більше 20 ісламських бойовиків

Пакистанські військові 30 липня знищили більше 20 ісламських бойовиків в ході боїв, що розвернулися в провінції Сват на північному заході країни, повідомляє ВВС News.

Озброєне зіткнення сталося недалеко від міста Мату (Matta), який є оплотом ісламістів.

За даними AssociatedPress, бойовики зробили напад на військовий пост, проте зазнали важких втрат і були вимушені відступити.

Як відзначає ВВС News, провінція Сват останнім часом стала місцем жорстоких зіткнень між бойовиками, яких очолює радикальний ісламський клірик Мулла Фазлулла (MullahFazlullah ), і урядовими військами. На всій території провінції введена комендантська година.

Не дивлячись на те, що два місяці тому бойовики підписали угоду про перемир"я, вони періодично нападають на урядовців і представників правопорядку.

Так, 29 червня озброєні прихильники Мулли Фазлулли захопили в полон 30 чоловік - поліцейських і бійців воєнізованих формувань. В понеділок, 28 липня бойовики убили трьох співробітників пакистанських спецслужб, нібито за те, що ті катували їх арештованих товаришів.

Ісламісти, які хочуть встановити на території провінції Сват ісламський режим, подібний до режиму "Талібану", стверджує, що діють виключно в цілях самооборони і що першими перемир"я порушують самі пакистанські власті.

Зі свого боку пакистанське керівництво відчуває серйозний тиск з боку США і їх союзників по НАТО, які вимагають знищити опорні бази талібів на території прикордонних районів Пакистану, звідки бойовиків здійснюють вилазки до Афганістану.

Зараз ви читаєте новину «На північному заході Пакистану знищено більше 20 ісламських бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути