понеділок, 28 січня 2008 08:14

На південну Австрію обрушився ураган: 5 поранених, 12 тисяч будинків знеструмлено

П"ятеро людей поранено, понад 12 тисяч будинків у південній частині Австрії залишаються без електроенергії у результаті урагану, що обрушився на країну. У ряді районів на півдні та в центральній частині Альпійської республіки затруднений рух автомобільного і залізничного транспорту. Повідомлення про нанесену ураганним вітром шкоду надходять з різних регіонів протягом вже кількох годин. У передмістях австрійської столиці, в районі Вінер Нойштадт вітер зніс алюмінієвий дах торгових рядів. Листи металу полетіли на розташований поряд паркінг. Пошкоджено 12 автомобілів, двох людей поранено.

У Тиролі на заході країни, за повідомленнями поліції, одна людина отримала важкі поранення, завдана серйозна матеріальна шкода – пошкоджені дахи десятків будинків, повалені дерева обірвали лінії електропередачі, перегородили дороги.

Без світла залишилися жителі багатьох районів федеральної землі Бурґенланд. Протягом дня до розчищення завалів і допомоги в усуненні пошкоджень тут було залучено понад 1,2 тисяч пожежників, які виконують в Австрії роль служби порятунку.

Аналогічна картина в Нижній Австрії на сході країни. Особливо розгулявся вітер у передмістях Відня – Нойнкірхен, Медлінг, Баден. На швидкісній трасі, що тут проходить, вітер повалив багатометрову загорожу, яка захищала довколишні будинки від шуму автомобілів.

На півдні, в Карінтії близько 12 тисяч господарств залишаються без електроенергії, у ряді місць порушенл залізничний рух. Звідси ж надійшли повідомлення про ще двох постраждалих.

Представники служб порятунку нарікають на те, що багато пошкоджень поки важко усунути, оскільки дороги блоковані поваленими деревами. На даний час перекритий рух на центральній вулиці столиці в районі Віденської опери. Як пояснюють представники поліції, укріплений на її будівлі рекламний плакат може будь-якої миті впасти на дорожнє полотно.

За прогнозами фахівців Центрального управління метеорології і геодинаміки, можна розраховувати, що буревій ущухне до ранку понеділка. Але повністю дати відбій тривоги, за їх словами, поки що не можна, оскільки протягом тижня можна чекати посилення вітру, опадів у вигляді дощу та снігу, перш за все в альпійській частині країни, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «На південну Австрію обрушився ураган: 5 поранених, 12 тисяч будинків знеструмлено». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути