середа, 06 червня 2007 09:37

На передвиборних дебатах республіканці розкритикували Буша

На чергових дебатах претендентів на пост президента США від Республіканської партії більшість учасників критикували політику нинішнього президента Джорджа Буша, свого однопартійця. Непопулярність американського лідера серед виборців знайшла віддзеркалення в закликах республіканців до змін.

Проте при обговоренні війни в Іраку сенатор Джон Маккейн, один з фаворитів президентської гонки, переклав тему з відповідальності Буша за невдалу військову операцію на критику найбільш популярного кандидата від демократів, сенатора Хілларі Клінтон.

"Коли сенатор Клінтон говорить, що це війна Буша, президента Буша, вона не права, - заявив Маккейн. - "Коли у влади був президент Клінтон, я не говорив, що Боснія - це війна президента Клінтона". "Президенти не програють війн. Політичні партії не програють війн. Нації програють війни", - додав сенатор.

Проте, Маккейну довелося визнати, що він голосував за початок вторгнення до Іраку, не ознайомившись з 90-сторінковим звітом розвідки. За його словами, рішення було ухвалене на підставі численних тематичних брифінгів.

На третіх дебатах республіканців обговорювався і вирок Л"юїсу "Скутеру" Ліббі, оголошений раніше того ж дня. Колишній мер Нью-Йорка Рудольф Джуліані, який працював у минулому на посту прокурора, повідомив глядачів, що 2,5-річний тюремний термін дуже великий і вважає за доцільне помилування.

Деякі учасники дебатів, зокрема, Джуліані і Маккейн, раніше виступали на підтримку нехарактерних для республіканців законопроектів, наприклад, досліджень стволових клітин, проте всі 10 претендентів на президентський пост одноголосно висловилися проти служби в армії відкритих гомосексуалістів, таким чином показавши свою прихильність генеральній лінії партії, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «На передвиборних дебатах республіканці розкритикували Буша». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути