понеділок, 24 грудня 2007 08:29

На парламентських виборах у Таїланді перемагає партія вигнаного прем"єра

 Партія народної влади, що заявляє про підтримку поваленого прем"єр-міністра Таксина Чинавата, перемагає на парламентських виборах в Таїланді, повідомляє AFP.

За попередніми даними, прихильники Таксина Чинавата, вигнаного з країни наприкінці 2006 року, коли до влади в Таїланді прийшла військова хунта, отримають 228 з 480 місць в парламенті. Офіційні результати виборів, що відбулися 23 грудня, ЦВК країни планує оголосити протягом понеділка, проте вже очевидно, що Партія народної влади складатиме найбільшу фракцію.

Найближчий суперник прихильників зміщеного прем"єр-міністра - Демократична партія - може розраховувати на 166 місць в парламенті. Решту депутатських мандатів розділять між собою п"ять менш популярних в Таїланді партій.

Не дивлячись на те, що військова хунта позбавила Таксина Чинавата поста глави уряду, заборонила йому в"їзд в країну і будь-яку діяльність на політичній арені Таїланду, колишній прем"єр як і раніше користується популярністю значної частини населення. Партія народної влади будувала свою передвиборну кампанію на закликах повернути Таксина Чинавата до влади.

Водночас, відзначають політологи, друге місце на виборах Демократичної партії, що критикувала дії Таксина Чинавата під час його перебування на посту прем"єра, показує, що тайське суспільство як і раніше жорстко розділене на прихильників і супротивників колишнього глави уряду. Масові акції протесту супротивників Таксина Чинавата, що пройшли в країні наприкінці 2006 року, послужили військовим приводом для узяття контролю над Таїландом в свої руки, повідомляє Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «На парламентських виборах у Таїланді перемагає партія вигнаного прем"єра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути