Ексклюзиви
вівторок, 29 січня 2008 13:32

На основі оскароносного фільму "Зіткнення" знімуть серіал

На основі антирасистської драми "Зіткнення", премії, що стала лауреатом "Оскара" в 2005 році, знімуть серіал. Режисер, один із авторів сценарію і продюсер стрічки Пол Хеггіс разом з актором Доном Чідлом очолять знімальну групу багатосерійного проекту телекомпанії Starz. Як заявив програмний директор Starz Стефан Шеланські, "мабуть" Чідл виконає в серіалі роль детектива, яку він грав у повнометражному фільмі. Зйомки серіалу почнуться навесні, а прем"єра відбудеться в серпні 2008 року. Спершу канал планує зняти 13 годинних серій.

"Зіткнення", малобюджетний фільм компанії Lionsgate Entertainment, розкриває проблеми міжетнічних відносин і расизму в сучасній Америці за допомогою кількох пересічних історій і персонажів, пов"язаних один з одним. Компанія Lionsgate виступить одним із продюсерів серіалу.

"Зіткнення" – другий оскароносний фільм, за мотивами якого зніматимуть телевізійний серіал. Вперше це сталося з картиною 1967 року "Північна жара", що також піднімає расові проблеми. Фільм ліг в основу теледрами CBS, прем"єра якої відбулася 20 років тому.

Окрім "Оскара" в категорії "кращий фільм" "Зіткнення" удостоїлося нагороди за "кращий сценарій", яку отримали Хеггіс і Бобі Мореско. Останній також виступить як виконавчий продюсер серіалу.

Шеланські відзначив, що Чідл допоможе умовити знятися в серіалі зірок фільму, серед яких Сандра Баллок, Метт Діллон, Бренден Фрейзер, Терренс Ховард, Кріс Бріджес, Тенді Ньютон і Райан Філіпп. Цей прекрасний акторський ансамбль був удостоєний нагороди Американської гільдії кіноакторів.

"Зіткнення" -– це драматична розповідь про 36 годин з життя кількох лос-анджелесців. За цей короткий проміжок часу переплітаються долі людей, які ніколи раніше не зустрічалися і жили в абсолютно різних площинах. Фільм розповідає про расові проблеми, про нетерпимість, про необхідність пошуку компромісів і про самотність. Тим часом, як відзначив програмний директор Starz, серіал постарається ширше розкрити теми, підняті у фільмі, приділивши увагу не тільки проблемі расизму, передає Reuters.

Зараз ви читаєте новину «На основі оскароносного фільму "Зіткнення" знімуть серіал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути