Ексклюзиви
середа, 07 грудня 2016 17:07

На потреби Міноборони не вистачає 47 млрд грн - Пашинський

На потреби Міноборони не вистачає 47 млрд грн - Пашинський

На потреби Міноборони не вистачає 47 млрд грн. Про це повідомив заступник керівника фракції "Народний фронт", голова комітету з питань нацбезпеки Сергій Пашинський.

Комітет з питань національної безпеки і оборони спільно з Міноборони та Мінфіном розробить програму фінансування житла для військовослужбовців.

"На житло заплановано 3,1 мільярди гривень. Я хотів би публічно пояснити, що це таке: 1,8 мільярда - це плата за комунальні послуги, за енергоносії. Більш як половина. Це ті рахунки, які приходять Міноборони і їх сплачують, бо не можуть не сплатити", - заявив Пашинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада дозволила звільнятися військовим-контрактникам

"264 мільйони - це виплата компенсації за винаймання житла для 13 тисяч сімей військовослужбовців. Це погана цифра, і я сподіваюсь, що найближчим часом ми спільно з Міноборони та Міністерством фінансів розробимо іншу програму бюджетного фінансування житла", - наголосив Пашинський.

За його словами, окремо передбачено 670 млн грн на капітальний ремонт 36 військових об'єктів, будівництво та реконструкцію 104 об'єктів.

"Це мала цифра. Але, на жаль, для того, щоб забезпечити мінімум, бюджет Міноборони має становити 108 мільярдів. Їм виділяється 61", - наголосив голова комітету.

Сергій Пашинський також закликав народних депутатів зайнятися питанням сотень, якщо не тисяч, об'єктів Міноборони, розкрадених попередніми міністрами і начальниками Генерального штабу.

"На жаль, військова прокуратура жодної справи поки що до кінця не довела. У нас, від нашого комітету, були десятки запитів. Є частина будівель і земельних наділів, які не встигли вкрасти. Міноборони веде колосальну роботу. Я прошу всіх депутатів: кожен має активно включатися в роботу щодо повернення роздерибаненого майна", - резюмував Сергій Пашинський.

Зараз ви читаєте новину «На потреби Міноборони не вистачає 47 млрд грн - Пашинський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути