Ексклюзиви
понеділок, 04 лютого 2008 15:32

На німецькій АЕС сталась пожежа

На німецькій АЕС Крюммель, робота якої була зупинена кілька місяців тому, в понеділок, 4 лютого, сталась пожежа, пише німецька Die Welt.

За словами представника керівництва АЕС, невелике займання виникло у вентиляційній системі - через різкий перепад напруги загорівся один з повітряних фільтрів.

Це привело до задимлення і спрацьовування автоматичної системи сповіщення про займання. Пожежу вдалося ліквідовувати протягом години силами протипожежної служби АЕС . Пошкоджений фільтр був видалений.

Жертв і пострадалих в результаті інциденту немає. Приміщення, де знаходиться реактор, було спішно евакуйоване, проте вже до середини дня доступ в будівлю був знов відкритий. Повідомляється, що витоку радіації немає.

Розташовані в Шлезвіг-Гольштейні АЕС Крюммель і Брунсбюттель не працюють вже декілька місяців. 28 червня 2007 року через коротке замикання в одному з розподільних пристроїв був зупинений реактор на АЕС Брунсбюттель.

Через деякий час загорівся трансформатор на АЕС Крюммель, що також призвело до зупинки реактора. Перевірки, що почалися, виявили інші недоліки в роботі двох АЕС. Комісія з контролю над атомною енергетикою в Кілі вважає, що реактори можуть бути запущені не раніше кінця березня - середини травня, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «На німецькій АЕС сталась пожежа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути