пʼятниця, 27 червня 2008 13:11

На місці катастрофи порома на Філіппінах припинені пошуки

Влада Філіппін в п"ятницю ухвалила рішення припинити пошукові роботи на місці аварії порома, отримавши інформацію про те, що на його борту знаходяться небезпечні хімічні речовини.

Владі стало відомо про знаходження на борту порома "Princess of Stars" 10 тонн токсичної речовини "ендосульфан" в 400 ящиках. Дія ендосульфану, який класифікується як високотоксична речовина, викликає нудоту, конвульсії та смерть.

Як відзначає агентство, влада має намір привернути у відповідальності компанію "Sulpicio Lines", що володіє затонулим поромом, за приховування інформації.

Поліція тимчасово заборонила рибальство в районі аварії порома.

На борту порома, який спочатку сів на мілину, а потім затонув, знаходилися 862 людини. На даний момент підтверджена смерть 22 людей. Операція з пошуку і порятунку пасажирів, перервана в понеділок вночі через погані погодні умови, продовжилася у вівторок.

За попередніми даними, причиною аварії судна водотоннажністю 23 тонни став тайфун "Феншень", що обрушився на Філіппіни, проте точні обставини інциденту має з"ясувати спеціальна комісія, створена в понеділок за наказом уряду країни, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «На місці катастрофи порома на Філіппінах припинені пошуки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути