Ексклюзиви
пʼятниця, 26 жовтня 2007 15:37

На Майдані Незалежності заллють ковзанку

Голова робочої групи з облаштування Хрещатика Київської міськради Ігор Добруцький пропонує збудувати на Майдані Незалежності ковзанку.

"Досить вже наметів і політики на Майдані. Головна площа країни повинна розважати людей", - цитує слова депутата "Комсомольська правда в Україні".

Залити лід пропонують навколо монумента Незалежності. За словами Добруцького, навколо "Калиноносиці" майданчик у два хокейні поля, де вільно зможуть кататися біля ста людей.

Ідею вже підтримали в Головному управлінні архітектури.

"Влітку на Майдані є водойм з фонтанами, у якому грають діти. Думаю, що тут же може бути і ковзанка, а посередині її може бути новорічна ялинка", - вважає головний архітектор міста Василь Присяжнюк.

Добруцький запевняє, що ідею підтримують заступник мера з питань архітектури Едуард Лещенко і головний художник Києва Віктор Глєба.

"Я вже переговорив з авторами реконструкції площі (майстерня Сергія Бабушкіна), вони готові приступити до проектування", - додав депутат.

Видання відзначає, що саме депутат Добруцький збирається ініціювати і більш серйозну реконструкцію Майдану: знести Лядські ворота, перенести Архістратига Михайла на купол або навіть на його первісне місце - до Головпоштамту, забрати "теплиці" із площі і висадити побільше дерев.

Усі ці пропозиції він пропонує винести на місцевий референдум, що, за його словами, провести нескладно. Для цього досить підписів двохсот киян.

Зараз ви читаєте новину «На Майдані Незалежності заллють ковзанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути