Ексклюзиви
середа, 10 жовтня 2007 11:29

На Львівщині через невстановлену хворобу помирають діти

На Львівщині через невстановлену хворобу помирають діти
У містечку Яворів Львівської області місцеві власті оголосили надзвичайне положення через невстановлену хворобу, через яку помирають маленькі діти. Власті міста вже звернулася в Міністерство охорони здоров"я України.

Зокрема, місцеві жителі вимагають негайного розслідування 6 загадкових смертей дітей, що сталися за останній місяць. Тим часом яворівські медики навідріз відмовляються говорити про це захворювання, а санепідеміологи заперечують інформацію про будь-яку епідемію.

Хоча і оголошено надзвичайне положення, але дитсадки поки що не закривають. Чиновники збираються провести розслідування, і до чуток в місті скептично не відносяться. Говорять, аналогічна проблема колись мала місце в сусідній Польщі.

Як відзначив заступник міського голови міста Яворів Михайло Бак: "Є такі чутки, що шестеро дітей захворіли. Це непідтверджена інформація, що є якась інфекція".

У лікарні навідріз відмовилися коментувати ситуацію. Загадково повелися і санітарні лікарі: журналістів попросили покинути приміщення, щоб ті нічого не поцупили.

Заспокоїли лише у Львівській обласній санепідемстанції. Говорять, ніякої епідемії в Яворові немає.

За словами завідувача епідемвідділення Львівської ОСЕ Наталії Тимко, "до нас щодня надходить інформація з інфекційних лікарень, і ніякої інформації не надходило ні по Яворову, ні по Яворівському району".

В той же час, міський голова Яворова поїхав до Києва, щоб особисто вимагати в Міністерстві охорони здоров"я всестороннього розслідування ситуації, передає proUA.

Зараз ви читаєте новину «На Львівщині через невстановлену хворобу помирають діти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути