Ексклюзиви
середа, 25 червня 2008 13:58

На Кубі створили першу у світі вакцину проти раку легенів

Першу у світі зареєстровану терапевтичну вакцину проти раку легенів представили на Кубі дослідники Центру молекулярної імунології (ЦМІ). Як повідомила на прес-конференції доктор Танія Кромбет, препарат пройшов всі необхідні клінічні випробування й дав дуже гарні результати.

Роботи зі створення вакцини CІMAVAX-EGF велися в ЦМІ з 1992 року й лише кілька днів тому препарат, створений на основі двох видів протеїну, одержав на Кубі санітарний регістр. Як відзначила Танія Кромбет, лікування пройшли вже більше 400 хворих на рак пацієнтів. Зараз із новим препаратом працюють 11 госпіталів у карибській країні.

Як показали дослідження, після застосування вакцини значно поліпшується самопочуття пацієнтів, вони набирають вагу, у них припиняється задишка й зникають інші симптоми, які звичайно спостерігаються у хворих на рак легенів. Раніше кубинські фахівці використовували препарат на хворих, які вже пройшли курс хіміо- і радіотерапії, а зараз розпочали застосовувати його без попереднього лікування іншими методами.

За словами Танії Кромбет, вакцина запатентована в декількох країнах світу, у деяких з них зараз здійснюється процес реєстрації препарату для його наступного застосування. У свою чергу, Куба завершує підготовку до комерційного використання вакцини, однак поки що не визначена її майбутня ціна.

У цей час кубинські фахівці розробляють також інші препарати для лікування раку. Робота ведеться у двох напрямках: мета одного з них - посилення імунної системи людини за рахунок вакцинації, у результаті якої організм одержує необхідні сили й виробляє власні антитіла для боротьби зі смертельним захворюванням. Другий - спрямований на використання штучно створених антитіл для призупинення розвитку злоякісних пухлин, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «На Кубі створили першу у світі вакцину проти раку легенів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути