середа, 30 липня 2008 13:06

На кордоні з Молдовою закриті 5 пунктів пропуску

Станом на 30 липня через підтоплення не працює 5 пунктів пропуску на україно-молдовському кордоні.

Про це повідомили у Відділі з питань взаємодії із ЗМІ та зв"язків з громадськістю Державної прикордонної служби України.

Як зазначається в повідомленні, зокрема не працює міжнародний пункт пропуску "Ямпіль – Косеуць" (поромна переправа), міждержавний пункт пропуску "Цекинівка – Сороки" (поромна переправа), місцевий пункт пропуску "Ямпіль – Косеуць" (катерна переправа), місцевий пункт пропуску "Цекинівка – Сороки" (човнова переправа), місцевий пункт пропуску "Велика Кісниця – Василькове" (човнова переправа).

На сьогоднішній день залишаються підтопленими ділянки кордону у 2-х прикордонних підрозділах - відділах прикордонної служби: "Могилів-Подільський" та "Ямпіль". Також повністю та частково затоплено 60 прикордонних знаків, підтоплено 1 спостережну вежу. Під час повені були евакуйовані 72 члени сімей прикордонників.

Наразі тривають заходи з протидії загрозам паводку та подолання наслідків стихії у тих районах, де рівень води знизився. На постраждалих ділянках кордону відновлюються містки та прикордонні знаки, там, де це можливо, підсипаються зруйновані контрольно-слідові смуги. Надається допомога місцевим жителям. Так, учора прикордонники забезпечували харчуванням дітей, евакуйованих з оздоровчого табору "Наддністрянський Артек", було розгорнуто польову кухню для місцевих жителів, а також надано допомогу органам місцевої влади з евакуації Могилів-Подільського міського та районного архівів, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «На кордоні з Молдовою закриті 5 пунктів пропуску». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути