вівторок, 29 травня 2007 08:09

На конкурсі "Міс Всесвіт" перемогла японка (ФОТО)
5

20-річна японка Рійо Морі стала переможницею конкурсу "Міс Всесвіт", що завершився в понеділок увечері в столиці Мексики, передає Reuters.

Українка Людмила Бікмулліна вийшла в загальний фінал конкурсу, в який жюрі відібрало дівчат з 15 країн. Проте в першому турі, після проходу в купальних костюмах, вона не потрапила в "десятку", що продовжила боротьбу за титул "Міс Всесвіт". Разом з нею "відсіялися" представниці Данії, Словенії і Чехії, і вийшло так, що вже в другому турі у фінальній десятці не опинилася жодної європейської красуні.

Профеcійна балерина Морі стала 56-ою владаркою титулу "Міс Всесвіт", корону з діамантів і перлів вартістю 250 тисяч доларів США їй вручила переможиця минулого року пуерторіканка Зулейка Рівера Мендоза. Морі стала другою японкою, що виграла конкурс з початку його проведення.

У залі для глядачів були присутні 10 тисяч чоловік, ще 600 мільйонів по всьому світу дивилися телевізійну трансляцію конкурсу. Захід супроводжувався скандалами і акціями протесту: так, "Міс Швеція" відмовилася брати участь в нім під тиском власних співгромадян, що затверджували, що це принижує жінок.

"Міс Мексику" зобов"язали змінити сукню для конкурсу регіональних нарядів, оскільки на її первинному платті були зображені повішені і розстріляні учасники релігійного повстання в 1920 році. "Міс США" переслідували демонстранти-мексиканці, що звинуватили США в недружньому відношенні до нелегальних іммігрантів.

Ще дві учасниці заходу відрізнилися нестандартною зовнішністю. Першою за всю історію проведення конкурсу растафаріанкой стала "Міс Ямайка", чиє волосся було скручене в довгі дреди, а голова "Міс Танзанія" була поголена наголо, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «На конкурсі "Міс Всесвіт" перемогла японка (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути