четвер, 06 грудня 2007 09:29

На кіностудії стався вибух: 1 людина загинула, 5 – поранені

На кіностудії "Баха" в Мексиці, де свого часу знімалися знамениті фільми "Титанік", "Перл-Харбор" і "Завтра не помре ніколи", стався вибух, жертвою якого стала одна людина. Ще п"ятеро поранені.

Причиною інциденту стало неправильне поводження з вибуховими речовинами, використовуваними в ході кінозйомок.

Загиблий і один з поранених були солдатами мексиканської армії, ще четверо постраждалих - співробітники студії. Дирекція звернулася до військових за допомогою у вивезенні вибухонебезпечних матеріалів, що зберігалися на студії. Під час транспортування стався вибух, звук якого було чутно за багато кілометрів. Місце події, оповите клубами диму, було оточене армією і поліцією.

Виробництво кінофільмів на території Мексики стоїть набагато дешевше, ніж у США, тому голлівудські продюсери охоче переносять в сусідню країну свої знімальні майданчики. Студія "Баха" площею 19 гектарів, розташована на межі з Каліфорнією, була побудована в 1996 році кінокомпанією "ХХ століття - Фокс" спеціально для зйомок суперблокбастера "Титанік".

"Баха" спеціалізується на створенні морських сцен, спеціально для цього на її території побудовані гігантські басейни для комбінованих зйомок. У травні цього року "ХХ століття - Фокс" продала мексиканську студію іншій компанії, яка належить групі приватних інвесторів, повідомляє "Подробности".

 

Зараз ви читаєте новину «На кіностудії стався вибух: 1 людина загинула, 5 – поранені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути