середа, 13 лютого 2008 09:16

На Каннському фестивалі в України буде свій павільйон

Голова Наглядової ради Міжнародного благодійного фонду "Україна 3000" Катерина Ющенко провела зустріч з директором Каннського кіноринку Міріам Араб і художнім директором кінофестивалю Тьєрі Фремо.

Як повідомили в МБФ "Україна 3000", основною темою зустрічі стало обговорення участі України в Каннському кінофестивалі та кіноринку.

На зустрічі також були присутні міністр культури і туризму України Василь Вовкун, директор Української кінофундації Андрій Халпахчи, представники Фонду "Україна 3000".

На нинішньому фестивалі Україна матиме свій павільйон, і учасники зустрічі торкнулися питання заходів, направлених на його популяризацію. Крім того, сторони обговорили можливість включення до офіційної програми фестивалю ретроспективного показу української класики.

Ющенко коротко зупинилася на основних пріоритетах діяльності Української кінофундації, зокрема на заходах, направлених на представлення українського кіно на міжнародних фестивалях, організації тижнів українського кіно за кордоном, освітніх програмах для молодих режисерів.

Крім того, 11 лютого Ющенко також узяла участь у прийомі "Кіно заради миру". Це міжнародна ініціатива, в якій беруть участь зірки кіно, відомі люди, правозахисники. Прийом щорічно проходить під час Берлінського кінофестивалю, в його рамках демонструються короткі документальні стрічки, поєднані ідеєю гуманізму і толерантності, протидії війні, тероризму і гуманітарним катастрофам, повідомляє Вовремя.info.
Зараз ви читаєте новину «На Каннському фестивалі в України буде свій павільйон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути