вівторок, 26 січня 2010 16:46

На Івано-Франківщині замерзли системи водопостачання

На Івано-Франківщині замерзли системи водопостачання

В Івано-Франківській області у низці міст через люті морози замерзли системи водопостачання.

Про це повідомили у вівторок на нараді в облдержадміністрації глави райдержадміністрацій області.

"У третьої частини населення Тлумача наразі відсутнє водопостачання. Тотально перемерзли всі мережі", - сказав глава Тлумацької райдержадміністрації Василь Сенів.

Він пояснив, що це типова в морози ситуація для Тлумача, оскільки під час прокладання мереж допущені істотні помилки. Зокрема, труби знаходяться в деяких місцях на глибині 50 см.

Сенів уточнив, що жителі міста звикли до таких ситуацій і користуються водою з колодязів, а постійним забезпеченням водою місцевої лікарні та школи-інтернату займається водоканал.

Глава Долинської райдержадміністрації Петро Шкутяк у свою чергу повідомив, що в місті Долина в трьох житлових будинках замерзли стояки з водою і аварійні бригади працюють над тим, щоб забезпечити водою жителів будинків.

Глава Снятинської райдержадміністрації Роман Білик розповів, що в місті Снятині у зв"язку із замерзанням труб також є проблеми з водопостачанням будинків.

Начальник управління житлово-комунального господарства Івано-Франківського міськвиконкому Петро Косюк повідомив, що в Івано-Франківську в 9 житлових будинках замерзли 9 стояків із водою і 2 стояки - в офісних приміщеннях. Він пообіцяв впродовж 8 годин ліквідувати ці проблеми.

Глава Івано-Франківської облдержадміністрації Микола Палійчук зобов"язав керівників райдержадміністрацій і мерів міст вжити всіх заходів для забезпечення питною водою жителів будинків, в яких замерзли системи водопостачання.

За матеріалом Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «На Івано-Франківщині замерзли системи водопостачання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути