Ексклюзиви
середа, 09 квітня 2014 14:52

На інтернати витрачається лише 10% виділених державою коштів, - експерт

На інтернати витрачається лише 10% виділених державою коштів, - експерт

З 5,7 млрд грн, виділених державою на утримання українських інтернатів, на потреби дітей витрачається лише 10%, зазначила під час прес-конференції Галина Постолюк, директор Представництва "Надія та житло для дітей":

"Всі інші кошти йдуть на сплату комунальних послуг, зарплатню, утримання величезних приміщень. За часів СРСР інтернати будувалися з розрахунку на 300-500 осіб і більше. Навіть якщо у такому закладі живе менше - півсотні або сотня, приміщення треба повністю обігрівати, прибирати. Через це працівники інтернатів наповнюють заклади дітьми з малозабезпечених сімей. З 80 тисяч дітей, що виховуються в інтернатах - 20% це діти, що не мають батьків. Інші - діти з малозабезпечених сімей, батьки яких вирішують, що не можуть самостійно виховувати малюка і краще віддати його. Всього в Україні більше семи сотень інтернатних закладів 15 різних типів".

За словами Постолюк, випускники українських інтернатів погано приживаються в суспільстві після випуску з таких закладів:

"Менше 10% дітей, що випустилися з інтернатів, успішно соціалізуються. Зазвичай, спостерігається відставання таких дітей у всіх аспектах розвитку. Близько половини неблагополучних сімей, з якими сьогодні працюють фахівці соціальної сфери, це сім'ї, створені саме випускниками інтернатів. Тобто, держава сама продукує складні життєві обставини для людей" - говорить Галина Постолюк.

 

Зараз ви читаєте новину «На інтернати витрачається лише 10% виділених державою коштів, - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути