четвер, 14 лютого 2008 10:01

На Філіппінах розкрили змову ісламістів проти президента країни

Уряд Філіппін у четвер заявив про розкриття змови угруповань ісламістів, метою якої було вбивство президента країни Глорії Макапагал Арройо, повідомляє агентство Ассошіейтед Прес.

Глава Служби безпеки президента генерал Ромео Престоза сказав, що метою вірогідних терористичних актів були також іноземні посольства.

За його словами, організаторами змови були екстремістське угруповання "Абу-Сайаф" і його однодумці, що базувалися в Індонезії, з руху "Джемаа ісламія".

Пов"язана з "Аль-Каїдой" організація "Абу-Сайаф" відома викраданнями людей з метою отримання викупу. Вона часто страчує заручників, викуп за яких не надходить в призначені терміни. На початку 2004 року її бойовики здійснили найбільший в історії Філіппін терористичний акт - висадили в повітря пором "Суперферрі-14", що виконував внутрішній рейс. Жертвами пожежі, яку спричинив вибух, стали тоді більше 200 чоловік.

"Джемаа ісламія" має на меті створення в Південно-Східній Азії ісламської "супердержави", в яку увійшли б Індонезія, населені переважно мусульманами райони Філіппін і Таїланду, а також частина території Австралії.

Про арешти вірогідних змовників власті поки не повідомляють.  РИА Новости.
Зараз ви читаєте новину «На Філіппінах розкрили змову ісламістів проти президента країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути