Ексклюзиви
понеділок, 17 грудня 2007 12:59

На емблемі бойової групи ЄС кастрували Лева

Шведська армія ухвалила рішення "каструвати" лева на гербі Північної бойової групи. Тварина втратила пеніс після того, як проти подібного атрибуту мужності виступили жінки-військовослужбовці, які подали скаргу до Європейського суду, пише сайт The Local.

Автор емблеми, архівіст Володимир Загерлунд, засудив армію за необдумане рішення. За його словами, лев – сталий геральдичний символ, і вносити зміни до його зображення неправильно. "У військових немає достатніх знань про геральдику. У минулому герби із зображенням лева без геніталій давали тим, хто зрадив корону", – пояснив він.

Проте відтепер затверджений командуванням "зрадницький" лев-кастрат красується на рукавах усіх шведських солдатів бойової групи. "Нам наказали забезпечити, щоб пеніс щез, – розповів представник армії. – Нас примусили відрізувати левові пеніс за допомогою комп"ютера".

Північна бойова група – одна з вісімнадцяти тактичних груп Європейського союзу. 2 тис. військовослужбовців з 2,4 тис., що входять до групи, – шведи. Решта вояків – фінни, норвежці, ірландці та естонці, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «На емблемі бойової групи ЄС кастрували Лева». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути