Ексклюзиви
неділя, 13 травня 2007 12:00

На Дунаї зіткнулися два сухогрузи

На річці Дунай, нижче за порт Рені, українське судно сухогрузу "Мартін Лацис" зіткнулося з українською баржою "П-3032", яку буксував український теплохід "Ржищів".

Як повідомляє в неділю прес-служба МНС, зіткнення суден сталося 11 травня.

В результаті зіткнення "Мартін Лацис" отримав пошкодження корпусу в першому баластному танку з лівого боку вище за ватерлінію, частково знесений фальшборт і привальний брус. Постраждалих і загрози навколишньому середовищу немає.

Баржа отримала пошкодження корпусу в районі форштевня, вирваний клюз лівого якоря. Баржа на плаву, людей на ній не було, загрози навколишньому середовищу немає.

Близько 16.00 обидва суди знялися з якоря, "Мартін Лацис" відправився до порту Вілкове, а теплохід з баржею до порту Рені. Близько 21.00 12 травня судна прибули до вказаних портів.

Для розслідування зіткнення створена комісія на чолі з капітаном Ренінського порту.

"Мартін Лацис" має 108 метрів в довжину, 13 метрів завширшки. Висота борту 5,5 метрів, водотоннажність - 3250 тонн. Порт приписки Херсон, екіпаж - 14 людей. У момент зіткнення транспортував метал в рулонах з румунського порту Галац в іспанський порт Барселона.

Теплохід "Ржищів" має 85 метрів в довжину, 15 метрів завширшки. Висота борту - 2,8 метра, водотоннажність 2200 тонн. Судновласник "Укррічфлот", екіпаж 13 людей, пише Інтерфакс.
Зараз ви читаєте новину «На Дунаї зіткнулися два сухогрузи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути